ساختار مشاوره برای نوجوانان چگونه است؟

ساخت وبلاگ

 

ویژگی ها و اخلاقیات مشاوره روانشناختی خردسالان در عملکرد معلم اجتماعی

 

 

مقالات محبوب

تیپ شناسی شخصیت در روانشناسی

پس زمینه احساسی

کار اداری چیست و انواع آن

انواع و ماهیت مدیریت اسناد الکترونیکی

معلم ناشنوایان کیست: چگونه یکی شویم، کجا درس بخوانیم

ویژگی ها و اخلاقیات مشاوره روانشناختی خردسالان در عملکرد معلم اجتماعی

 

کار یک روانشناس با خردسالان

 

    معلم اجتماعی: ویژگی های حرفه

 

    مربی اجتماعی و روانشناس - تفاوت چیست؟

 

    معلم اجتماعی چه وظایفی را حل می کند؟

 

    نوجوانان: چه کسانی هستند و چگونه با آنها ارتباط برقرار کنیم

 

    اصول اخلاقی اساسی برای کار با خردسالان

    ساختار مشاوره برای نوجوانان چگونه است؟

    معلم اجتماعی برای حل مشکلات خردسالان از چه روش هایی استفاده می کند؟

نه تنها یک بزرگسال، بلکه یک کودک نیز می تواند خود را در شرایط دشوار زندگی بیابد. شرایط می تواند متفاوت باشد - وضعیت خانوادگی ناکارآمد، والدین مشروب الکل، درگیری با همکلاسی ها یا سوء تفاهم با معلمان، آسیب های روانی شدید و پیامدهای فراوان آن.

 

یافتن کودکی در میان دانش آموزان با چنین کوله پشتی طاقت فرسایی از مشکلات پشت سر او، بررسی وضعیت و کمک به غلبه بر آن - همه اینها توسط یک معلم اجتماعی انجام می شود. این حرفه ترکیبی از شایستگی های یک معلم، یک روانشناس و یک مددکار اجتماعی است و موضوع توجه دقیق چنین متخصصی اغلب نوجوانان و محیط نزدیک آنها است.

 

معلم اجتماعی: ویژگی های حرفه

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

معلم اجتماعی یک حرفه بسیار جوان است که در آغاز دهه 2000 ظاهر شد و عناصر چندین تخصص را به طور همزمان ترکیب می کند - معلم، روانشناس و مددکار اجتماعی. تمرکز معلم اجتماعی کودکان است. علاوه بر این، اغلب اینها نوجوانانی هستند که دارای یک سری مشکلات هستند - هم با همسالان خود، و هم با معلمان، و هم در خانواده و با خودشان، و نیاز به کار جدی آموزشی، کمک و اصلاح روانشناختی، و اغلب حمایت قانونی دارند.

 

بخشهای یک معلم اجتماعی می تواند باشد

کودکانی که در خانواده های تک والدی یا تحت سرپرستی رشد می کنند.

 

    کودکان دارای معلولیت و ناتوانی؛

 

    کودکان ناسازگار اجتماعی؛

 

    کودکان خانواده های ناکارآمد که در آن یکی یا هر دو والدین از اعتیاد رنج می برند (اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به الکل).

 

    کودکانی که از سنین پایین به سیگار، الکل و مواد مخدر معتاد شدند.

 

    کودکانی که از خشونت خانگی رنج می برند و توجه و مراقبت مناسب از سوی بزرگسالان دریافت نمی کنند.

 

    کسانی که مشکلات جدی با عملکرد تحصیلی دارند.

 

    استعدادهای جوانی که برای توسعه توانایی های منحصر به فرد خود نیاز به حمایت و کمک دارند.

 

این طیف از مشکلات ناگزیر تأثیر بسیار منفی بر روان شکننده خردسالان می گذارد که می تواند منجر به اختلالات جدی یا منجر به نیات مجرمانه شود. بنابراین، حرفه معلم اجتماعی بسیار مهم و مورد تقاضا است.

 

در کار خود، چنین متخصصی باید از نزدیک با نمایندگان سازمان های حفاظت اجتماعی و اجرای قانون، مقامات سرپرستی و در صورت لزوم با دادگاه ها همکاری کند، با معلمان مدرسه و والدین و روانشناسان ارتباط برقرار کند.

 

مربی اجتماعی و روانشناس - تفاوت چیست؟

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

روانشناسی و آموزش اجتماعی نزدیک و به هم پیوسته هستند. شاید به همین دلیل است که حرفه روانشناس و مربی اجتماعی اغلب با هم اشتباه گرفته می شوند.

 

هر دو متخصص با کودکان کار می کنند. اما برای یک روانشناس، این کار در سطح درون فردی و بین فردی ساخته شده است. او به ایجاد یک ریزاقلیم مطلوب در خانواده کمک می کند، توصیه هایی در مورد تربیت ارائه می دهد و به حل و فصل درگیری های درون خانواده کمک می کند. وظیفه او حفظ سلامت روانی و روانی کودکان است.

 

توجه معلم اجتماعی بر اجتماعی شدن کودک، ادغام او در جامعه و جلوگیری از انزوا، "بیرون افتادن" از روابط اجتماعی، انزوای داوطلبانه یا اجباری متمرکز است. او نگران این است که کودک چگونه در جامعه احساس می کند: چقدر در بین مردم راحت است، آیا با تماس ها و تعاملات مداوم سازگار است، آیا برقراری ارتباط با همسالان و بزرگسالان برای او آسان است، چه اتفاقی در خانواده اش می افتد، آیا او نیاز به حفاظت دارد

 

یعنی روانشناس آنچه را که با دنیای درونی کودک مرتبط است به تعادل می رساند و معلم اجتماعی اغلب مشکلات بیرونی را حل می کند - از فضای مطلوب در کلاس درس ، مدرسه ، خانواده که در آن کودکان هستند و غیره مراقبت می کند.

 

معلم اجتماعی چه وظایفی را حل می کند؟

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

تمام اقدامات معلم اجتماعی با هدف ایجاد شرایط مطلوب برای کودک - تضمین ایمنی، آسایش روانی، غلبه بر تظاهرات منفی موجود (درگیری ها، پرخاشگری، موارد خشونت در محیط نزدیک - در خانواده یا کلاس، مدرسه، سایر جوامع) است. و جلوگیری از بروز شرایط مشابه در آینده. برای رسیدن به این هدف، متخصص باید هر روز مشکلات زیادی را حل کند، از جمله:

 

    انجام معاینات اجتماعی-آموزشی و روانشناختی خردسالان به منظور شناسایی مشکلات فردی و اجتماعی بخش.

 

    تعیین کنید که کدام کودکان به کمک، حمایت اجتماعی، نیاز به سرپرست نیاز دارند و چنین حمایتی را ارائه دهید.

 

    تغییرات ناخواسته در رفتار کودک را در اسرع وقت تشخیص دهید و آنها را اصلاح کنید.

 

    مراقبت از ایمنی بخش ها؛

 

    تضمین حمایت از حقوق و منافع کودکان در مراجع مختلف؛

 

    انجام کارهای پیشگیرانه با کودکان محروم که ثبت نام شده اند (به عنوان مثال، در کمیسیون امور نوجوانان).

 

    کمک به کشف استعدادها و کمک به رشد آنها؛

 

    به کودکان بیاموزید تا با افراد دیگر - همسالان، بزرگسالان - ارتباط برقرار کنند و تعامل برقرار کنند.

 

    به نوجوانان کمک کنید تا ویژگی های ارزشمند، نقاط قوت خود را درک کنند و در مورد حرفه آینده خود تصمیم بگیرند.

 

    برنامه های اوقات فراغت، فرهنگی و آموزشی را سازماندهی کنید، تبلیغات بی مزاحمتی در مورد سبک زندگی سالم انجام دهید، بنابراین اجتماعی شدن کودکان و غیره را ارتقا دهید.

 

برای اجرای موفقیت آمیز چنین وظایف متنوعی، یک مربی اجتماعی به دانش، مهارت و توانایی در روانشناسی رشد و روانشناسی عمومی، تربیت اجتماعی، تسلط بر روش های تشخیص روانشناختی و تربیتی و فناوری های اجتماعی-آموزشی و غیره نیاز دارد. از آنجایی که اغلب یک متخصص باید با نوجوانان و محیط آنها، او باید اصول مشاوره روانشناختی را درک کند و جنبه های اخلاقی کار با "مخاطبان هدف" دشوار را درک کند.

 

نوجوانان: چه کسانی هستند و چگونه با آنها ارتباط برقرار کنیم

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

نوجوانی مرحله بسیار سخت و در عین حال بسیار مهمی در زندگی هر فرد است که تا حد زیادی سرنوشت او را تعیین می کند. در سن 10-11 سالگی، دوران کودکی به پایان می رسد (افسوس!) و دوره جدیدی آغاز می شود - انتقال به بزرگسالی که تا 15-16 سالگی ادامه خواهد داشت. نوجوانی که دیگر یک کودک نیست، اما هنوز بالغ نشده است، در راه رسیدن به بلوغ وقایع مختلفی را تجربه می کند: پایه ها گذاشته می شود، نگرش های اخلاقی و اجتماعی فرد شکل می گیرد، بازسازی در مقیاس بزرگ در سطح آناتومی رخ می دهد و فیزیولوژی و پیشرفت های قابل توجه در رشد فکری و اخلاقی. این بر وضعیت روانی-عاطفی یک فرد در حال رشد، رفتار و روابط او با دیگران تأثیر می گذارد. خردسال برای تأیید خود تلاش می کند و به شدت از هرگونه تلاش برای محدود کردن آزادی خود آگاه است.

 

یک معلم اجتماعی باید در کار خود با بخش ها، ویژگی های دوران نوجوانی را در نظر بگیرد.

 

اجازه دهید ویژگی های اصلی ارتباط با خردسالان را بیان کنیم:

 

    لازم است سطوح مختلف توسعه فرآیندهای فکری، حوزه عاطفی-ارادی را به خاطر بسپارید.

 

    با کودک به زبان او صحبت کنید - جمله بندی واضح سؤالات را انتخاب کنید، توضیح دهید، چیزی را به وضوح تفسیر کنید.

 

    همه نمی توانند افکار و احساسات خود را درک کنند، از بیرون به خود نگاه کنند، از اشتباهات خود بیاموزند و نتیجه گیری کنند، بنابراین یک متخصص باید روش ها و تکنیک های کاری را با دقت انتخاب کند که با ویژگی های مربوط به سن مطابقت دارد.

 

    ایجاد یک رابطه قابل اعتماد با بخش بسیار مهم است ، که همیشه در اولین تلاش نتیجه نمی دهد - خردسالان به شدت از عدم صداقت ، فریبکاری آگاه هستند و عجله ای برای نشان دادن همدردی و محبت خود ندارند.

 

    شما باید بتوانید خود را به جای یک نوجوان قرار دهید ، از چشمان او به دنیا نگاه کنید ، او را بشنوید و ناگفته ها را در رفتار ، اعمال ، کردار او "در نظر بگیرید".

 

    نوجوانان را می توان گوشه گیر، غیر ارتباطی، "بسته" از دیگران دانست، بنابراین مهم است که به دقت آنچه را که نوجوان "می گوید" از طریق ابزارهای غیرکلامی، مشاهده کنید، سعی کنید اقدامات را درک و رمزگشایی کنید و روش های مناسب تعامل را انتخاب کنید.

 

    برای صحبت با خردسالان به یک زبان، یک متخصص باید از نحوه زندگی نوجوانان آگاه باشد - چه فیلم هایی را تماشا می کنند، به چه موسیقی گوش می دهند، به چه بازی هایی علاقه مند هستند، به چه خرده فرهنگ هایی ممکن است علاقه مند شوند (این به شما کمک می کند. فاصله را کاهش دهید و ارتباط قابل اعتماد بیشتری برقرار کنید).

 

مشاوره روانشناختی در صورتی مؤثرتر خواهد بود که ارتباط در فضایی راحت برای کودک انجام شود - این امر سفتی، تنش غیر ضروری را از بین می برد و موانع احتمالی را از بین می برد.

 

اصول اخلاقی اساسی برای کار با خردسالان

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

شایان ذکر است که اصول اخلاقی کلیدی که در انجام مشاوره روانشناسی باید مورد توجه قرار گیرند:

 

    به شخصیت کودک بدون توجه به سن او احترام بگذارید.

 

    از طریق اعمال خود آسیب جسمی یا روانی ایجاد نکنید.

 

    بدون قید و شرط با مهربانی رفتار کنید، خصوصیات کودک را بدون هیچ قضاوتی بپذیرید.

 

    به رسمیت شناختن حقوق فرزندان و والدین آنها در مورد هر گونه احساسات و ابراز این احساسات در هنگام مشاوره.

 

    حفظ عینیت و بی طرفی، مشاهده و تجزیه و تحلیل نحوه تعامل والدین و فرزندان، معلمان، همکلاسی ها - هرکسی که بخشی از حلقه درونی نوجوان است که دائماً با آنها ارتباط برقرار می کند.

 

    ایجاد روابط قابل اعتماد با خردسالان و حفظ محرمانه بودن؛

 

    هنگام کار با کودکان، والدین یا سرپرستان آنها، معلمان و غیره، مرزهای حرفه ای را نقض نکنید.

 

نکته مهم دیگری در مشاوره روانشناسی وجود دارد - به اصطلاح اصل رضایت آگاهانه. این شامل این واقعیت است که متخصص باید ویژگی های کار انجام شده با کودک و بازخوردهایی را که می توانند دریافت کنند با در نظر گرفتن محرمانه بودن اطلاعات خاص به والدین توضیح دهد. به هر حال، بسیاری از کارشناسان کسب رضایت آگاهانه از خود نوجوان را ضروری می دانند.

 

ساختار مشاوره برای نوجوانان چگونه است؟

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

طرح زیر به طور کلی پذیرفته شده است:

 

    برقراری ارتباط با کودک؛

 

    به درخواست های خردسال گوش دهید - با چه مشکلاتی روبرو شده است ، چه چیزی را می خواهد در خود تغییر دهد ، چه اقدامات یا موقعیت هایی نیاز به توضیح دارد.

 

    یک مکالمه تشخیصی انجام دهید که در طی آن دلایل مشکلات پیدا می شود.

 

    فرضیه های خود را در مورد چرایی بروز مشکلات (مرحله تفسیر) بیان کنید و ترجیح داده می شود این کار را نه به طور مستقیم، بلکه غیر مستقیم - از طریق تکنیک "تحلیل مشکلات دیگران" انجام دهید.

 

    با تلاش های مشترک (متخصص و مربی) راه هایی برای غلبه بر موانع، راه های خروج از یک موقعیت مشکل ساز پیدا می کند، مشکل را به یک جهت سازنده هدایت می کند (مرحله جهت گیری مجدد).

 

 

معلم اجتماعی برای حل مشکلات خردسالان از چه روش هایی استفاده می کند؟

 

اصول اخلاقی کار روانشناس کودک

 

یک مربی اجتماعی باید با کودکانی که در شرایط دشوار زندگی قرار می گیرند - با از دست دادن والدین خود، تجربه پرخاشگری از جانب عزیزان یا همسالان خود، که از نظر جسمی و روانی آسیب دیده اند، برخورد کند. بنابراین، ابزار اصلی کار متخصص، تأثیر روانی ظریف، روش های آموزشی و روان درمانی است. کدام؟

 

    مشاهده معلم اجتماعی به دقت مشاهده می‌کند که بخش در موقعیت‌ها و شرایط مختلف چگونه رفتار می‌کند - در خانه، خانواده، مدرسه، با دوستان، نحوه ارتباط او، واکنش او به آنچه در اطرافش اتفاق می‌افتد و غیره. تجزیه و تحلیل، تأمل، تفکر از طریق برنامه اقدام اصلاحی.

 

    گفتگو. روش مصاحبه نیاز به آمادگی اولیه دارد - برای شناسایی هدف، انتخاب جهت گفتگو و تنظیم سوالات. اگر مکالمه در یک محیط راحت انجام شود و امکان دستیابی به سطح کافی از اعتماد وجود داشته باشد، معلم اجتماعی اطلاعات ارزشمندی را از دست اول دریافت می کند - در مورد آنچه که نوجوان فکر می کند و احساس می کند، چگونه خود و محیط نزدیکش را درک می کند، چه چیزهایی باعث نگرانی می شود. و او را می ترساند.

 

    باور. معلم اجتماعی از نظر حقوقی باهوش است، هنجارهای قانونی را درک می کند، روش های تأثیر روانی را می داند و بنابراین توصیف عواقب احتمالی اعمال ناشایست بخش برای او دشوار نخواهد بود. در نتیجه کودک متوجه می شود که اشتباه می کند و آماده تغییر و اصلاح شرایط است.

 

    جامعه سنجی. به اندازه گیری میزان علاقه و ناپسندی در یک تیم کودکان کمک می کند تا رهبر بی قید و شرط و کسی که به دلایلی به یک طرد شده تبدیل شده است تعیین شود. چنین آزمایشی به وضوح توزیع نقش ها و وضعیت روانی هر همکلاسی را نشان می دهد و امکان تهیه توصیه هایی برای حل تعارضات و عادی سازی روابط را فراهم می کند.

 

همچنین تمرکز روان درمانی در کار یک مربی اجتماعی وجود دارد: او در حل تعارضات بین فردی شرکت می کند، سعی می کند وضعیت عاطفی مشتریان خود را تثبیت کند، تأثیر منفی روابط مخرب را خنثی کند، به غلبه بر حالات افسردگی کمک می کند و خود را برای موفقیت آماده می کند. برای این کار یک متخصص می تواند در عمل خود از فناوری های روان درمانی مانند بازی درمانی، هنر درمانی، شن و خاک درمانی، موسیقی درمانی و کتاب درمانی و ... استفاده کند و در نتیجه نوجوان خود و اعمالش را بهتر درک می کند، سعی می کند بپذیرد. خودش شروع به مراقبت از خودش می کند و می آموزد که با دیگران ارتباط برقرار کند.

مشاوره کودک

تمام زمینه های کار معلم اجتماعی را با جزئیات بیشتری مطالعه کنید و به حرفه ای جالب و مهمتر از همه پرتقاضا دست پیدا کنید شما می توانید با گذراندن دوره "آموزش اجتماعی و کار روانشناختی با خردسالان"

روانشناسی و مشاوره...
ما را در سایت روانشناسی و مشاوره دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : parisa1140 parisa1140 بازدید : 18 تاريخ : يکشنبه 26 فروردين 1403 ساعت: 13:17